Wet Maatschappelijke Ondersteuning - WMO
Locatie(s):
Oirschot bekijk op kaart

Wet Maatschappelijke Ondersteuning - WMO

Als je in een situatie terecht bent gekomen waarbij ook familieleden, vrienden en/of anderen in het eigen netwerk niet meer kunnen helpen bij het oplossen van knelpunten kan de WMO een mogelijke oplossing zijn. Je kunt bij de WMO terecht voor voorzieningen op het gebied van vervoer, huishouden, wonen en ondersteuning bij het (opnieuw) kunnen deelnemen aan de samenleving. Je kunt hierbij denken aan hulp in het huishouden, rolstoel of andere verplaatsingsmiddelen, vervoersvoorzieningen, begeleiding.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Nadat er melding is gedaan voor een verzoek vanuit de WMO wordt er een intakegesprek gepland. Dit gesprek is bij de mensen thuis. Tijdens het gesprek wordt de hele situatie in beeld gebracht. Mogelijk volgt dan een indicatie voor de WMO, deze wordt afgegeven door maatschappelijke dienstverlening Kempengemeenten.


Vrij toegankelijk

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Geestelijke gezondheid, Lichamelijke gezondheid, Opvang en Wonen
Verwijzing Vrij toegankelijk
Doelgroep:
Taal Engels en Nederlands
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Ondersteuning op locatie
Gemeenten Oirschot

Locaties

Wil je informatie van de dienst Wet Maatschappelijke Ondersteuning - WMO? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Oirschot
de Loop 67
5688EW  Oirschot
 Beschrijving
0499-335142
Bereikbaar: werkdagen

Team Wijzer Oirschot

Team Wijzer Oirschot, 1 plek voor alles op het gebied van hulpverlening en welzijn, zoals o.a. Maatschappelijk Werk, Individuele (jeugd)hulpverlening, WMO, Jongerenwerk,...

Bedrijfsprofiel